Followers

UMUR SAYA

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 10 December 2014

Bagaikan Mimpi...Status Aku Bertukaarrrrr!!!!!!!!!

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum pembuka bicara...
beberapa bulan berlalu..
tanpa khabar berita...
laman yg sering kali aku mencoret luahan hati...
dibiar sepi lamanya...
siapa sangka aku kembali...
kembali dgn gelaran Puan??
wow...
mcm mimpi..
hmmm..betol ke aku dah kawen??
yaa..
kawen...
satu perkataan yg selama ni...
aku anggarkan mungkin dah umo 30 series bru bertemu jodoh..
dan siapa aku utk menolak takdir Allah...
pertemuan yg bg aku tersangat singkat...
tanpa mengenali dgn lebih dekat..
tanpa declare as a couple..
kami bertunang terus..
dan tahun yg sama..
Alhamdulillah...
kami diijabkabulkan..
dalam majlis yg sederhana...
dipenuhi sanak saudara...
PERASAAN??
perasaan disaat lafaz akad nikah terucap...
semua bercampur baur...
korang pun akan rasa benda yg sama mungkin...
nanti tau la mcm mna :)
muka sememeh pun da xheran...
hihihi..
okay la xde apa da nak share..
next entry kite share mana bridal..mana mua...mana photographer kite amek ye...
thanks for reading readers..

belanja sikittttt...

video

 

Sunday, 25 May 2014

TRAVELOGUE BANDUNG 2014 PART 1 (BAJET)

Assalamualaikum...
kabare semua???
ya waras??
hehe...
okay2..
meleweh pulaksss...
setelh sekian lama entry ni di ruang draft...
back to story...
ouch...feeling  retis gitu...
*okay tangan ke bahu..mata keatas...so jemah...
agak lama tak menghupdate belog kesayangan hamba ni...
kalo ikutkn terlalu banyak cerita yg hendak hamba kongsikan...
tapi apakan daya....
kalo dah malas...
haish...
memang xjalan la dek belog hambo neh...
eh xjalan pun...
den tau ada yg duk stalker2 tu...
thanks my dear readers :)
haha...
okay2...
nak citer sal PERCUTIAN KE BANDUNG!!!
percutian yg singkat...
tapi padat dengan kenangan sweet2 gtu..
Oppsss...
Kalo last year...
ber Travelogue la kite dgn hakak2 opis...
but now??
sorang dah membuyung...sorang lg bz dgn keje kat offshore...
jeng....jeng...jeng....
sape yg teman den kali ni??
of cos my MR PKR...
berdua??
tentulah tidak aih...
den pegi bertigo aih...
dgn bakal mak mertua den...
pra honeymoon kah??
okay2 gurau je...
ada nak tau sal bajet??
okay2...
memandangkan den pegi ikut den punya planning...
no travel agent...
den pergi bertiga...
tapi ni...
ni den kiro utk budget utk 1 orang la ye...
pandai laa korang darab mana yg patut...
hehe

TIKET FLIGHT RETURN = SENAI-BANDUNG-SENAI+LUGGAGE 25KG= RM241 
LUXURY VICTORIA GUEST HOUSE= 3H2M=RM195 (2ROOM) (actually bilik ni utk dua org...so memandangkan den rasa belom smpai seru utk tdo ngan mak mertua den...den tdo solo2 la  :) so bahagi sndiri la ye :)
PERKHIDMATAN TRANSPORT=3H RM150 setiap sorang
DUIT MAKAN ( den mmg da asingkan utk 3 orang mkn utk 3H2M) =300 000 RIBU RUPIAH =RM100
DUIT CUKAI = 75 000 RUPIAH seorang=RM25
DUIT GELI2 ( haa...jgn kerut2 mikirkan apa geli2..hha...ni duit standby utk tiket or tips2 la..)= 300 000 RIBU RUPIAH (balik malaysia pun still xluak)=RM100

SO TOTAL= RM811

DUIT SHOPPING= terpulang pada korang punya bajet...kalo sekadar utk melancong RM500 mungkin sudah memadai...
selepas terkejor2...hampir terlepas flight..
nasib cepat :)


senyuman selepas menanti flight delay  :)

kebuluran...first kedai yg membuka selera..



kebun teh..

jus avocaldo (ntah btol ke x ek eja gtu)

es kopyor (rindduuu sedap bangettt..nyaman je tekek..hehe)

sambil menanti...sempat baring2...

okay....thats all...jumpe di next entry den nak citer sal tempat2...n makanan menarik ya di sana...tp xtau la berminggu...berbulan or bertahun baru ad idea nak menghupdate...hehehe...
tatatititutu...

ON MOOD PERSIAPAN MAJLIS LAK :)


Friday, 7 March 2014

Turn 23 :)

Assalamualaikum :)
Jawab jgn xjawab...
Xjawab dosa...
Dah jawab sayang...
Omg...omg...omg!!!
Hehe...
Alhamdulillah...
Melangkah ke satu anak tangga...
Tua??
Itu hanya nombor...
Hehehe...
Sedapkan hati??
Eh xde lah...
Mmg rasa diri ni sweet je sokmo..
Lg sweet bila tahun ni dapat first wish dr mr fiance :)
(okay kalo rasa gedik..nyampah...sila nyah skrg)
Hehehe...
Perjalanan ni masih jauh...
Semoga aku mampu mengharungi segala cabaran dlm mematangkan lg diri aku ni...
So this year reward utk diri sendiri??
Yeszaa...
Counting days...
Next vacation...
Yabedabedu!!!
Terima kasih pd semua yg bg ucapan...
May Allah bless u olls :)

Thursday, 6 February 2014

Kalau Dah Jodoh (My E-Day)

Assalamualaikum pembuka bicara...
Haa...
Jawab jangan xjawab...
Xjawab rindu....
Dah jawab sayang :)
Fuhh...
Finally...
Baru berpeluang...
Dan berkesempatan utk membebel kat sini...
Haa...
Awak....
Awak....
Dan awak....
Dah lama kan cuba stalker 'rumah' kite ni kan....
Xde apa pun kat sini...
Semuanya citer boring2...
Haish memvevel je kan...
Haa...
Kalo boring shhhh....
G merayap kat blog lain...
Hahaha...
Okay2..
Alhamdulillah...
1 Feb 2014...
Selamat bergelar tunangan orang...
Sape org tu??
Awak ler...
Awak yg mana??
Yg nama Mohd Hissham tu...
Hehehe...
Diam2 setelah lama menyingle...
Mcm pelik je...
Mcm aneh je...
Tup tap tup tap...
Bertunang??
Yup...
Kalo dah jodoh....
Sangat singkat perkenalan ini...
Eh??
Kenal ke??
Tegur...borak....hai2 bye2...
Langsung xpenah...
Errrr???
Skali trus dirisik...
Haish kalo citer dr A-Z belom tentu habis....
Mcm mimpi...
Trlalu singkat!
Singkat sgt...
Namun disbbkan kesungguhannya...
Dan dia direct trus kat umi abah...
In sha Allah ini jodoh aku...
3 bulan...
Bulan pertama...
Sesi kenal gitu2...
Bulan kedua...
Mula bz merancang mjlis pertunangan...
Agak complicated...
Namun dgn bantuan kaum keluarga...
Alhamdulillah majlis berjalan dgn lancar....
Riuh rendah rumah dgn saudara mara dr Ganu....
Haish...
Debaran xusah ckp laa..
Hanya Allah je yg tau....
Dan kini mula memikirkan next step...
In sha Allah sahabat2 semua dijemput bersama meraikan hari bahagia kami nanti :)

Monday, 4 November 2013

Love Tragedi November 13!!!

Assalamualaikum...
Hai stalker2 sekalian...
Eh??
Hello readers...
Macam bosan je...
Macam xngantuk je..
Macam patah hati je...
Eh???
Xdelah gurau2 di malam hari...
Yeah...
Dah masuk 4 Nov 13...
Bermaksud dah 4 hari mak sdare kite jd bini orang....
Sob...sob...sob...
Sedih banget...
Rumah ni dah sunyi hilang sorang...
Apapun Alhamdulillah...
Akhirnya doa aku dimakbulkan...
Nak tengok dia bahagia sblom aku..
Cukup lah aku ada masa dia 'jatuh' 4 tahun lepas...
Even until now dia masih xdpt lupa yg lama...
Life must go on...
Sekarang semua berubah..
Kalau dulu..
Dengan dia lah aku selalu keluar jejalan...
Dengan dia lah aku share masalah aku...
Dengan dia lah aku duk bertekak...
Dengan dia lah aku dengki mendengki manja...
Dengan dia lah aku selalu pau...
Dengan dia lah bangun tdo je terus story mory masalah aku...
Kalau malam tu aku mcm lupa kjap masalah aku...
Dengan dia lah aku duk nangis...
Dengan dia lah aku tdo sesame...
Dia lah yg jd jam burok aku pepagi..
Walaupun kekadang rasa mcm sakit telinga dgr dia duk bebel....
Now...
Aku dah xdapat rasa...buat...benda tu semua...
Seriusly aku rasa kehilangan yg amat sgt....
Sbb dialah segalanya lepas umi n abah...
Sbb dia jelah yg paham aku....
Paham derita aku...
Paham bahagia nya aku...
Apapun aku tetap doakan kebahagiaan dia hingga syurga...
Haih...
Ayoh su memang sporting habis laa..
Untung mak sdare kite :')
Rentetan 1,2,3/11/2013
Big Day Noraslinda n Che Mohd Khairuddin Shah
#jgn lupa doakan pengapit pulak lepas ni...eh??haha..big hug for u guys <3

Monday, 28 October 2013

Ini lah Ketentuan...

Assalamualaikum...
12.51 am...
Hari kedua...
Didatangi kembali sakit yg xsudah2 ni...
Pasrah sudah...
Hanya mampu follow arahan dr Dr Tokha...
Oh ubat...oh ubat...
Mai makan ubat :)
Okayh2...
Bersamaan 28 10 13..
Alhamdulillah...
Genap setahun aku bergelar seorang pekerja...
Macam2 yg aku lalui...
Pengalaman bergelar seorang pekerja...
Terlalu banyak utk dikongsikan...
Tp part yg paling best...
Bilamana ada yg cuba menjatuhkan kita....
Astagfirullahulazim...
Agak lama utk aku perasan semua ni...
Namun...
Bak kata pepatah...
Sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh berdebuk2 gak kan...
Percayalah dalam hidup ni semua dah di tentukan...
Kadang yg kita nak tulah yg akan jatuh ke tangan orang lain...
Hidup ni bukannya selalu indah...
Dan bukannya selamanya kita kat atas..
Kau boleh berangan...
Kau boleh mencuba...
Tapi sejauh mana kita berusaha...
Andai ketentuan Nya begitu...
Begitulah...
Andai ketentuan Nya begini...
Begini lah...
Kalau kau asyik membezakan hidup kau dgn si polan ni...
Sampai bila2 kau xkan nampak yg hidup kau ni indah...
Ingat!!!
Mungkin dia mempunyai kelebihan disitu...
Dan kita??
Renung2kan...
Positifkan diri...
Syukuri dgn apa yg telah kau miliki...
Kerana setiap apa yg terjadi pasti ada hikmah Nya...

#duhai mata...jgn dilayankan sakit ni...tdo ye :')

Saturday, 26 October 2013

Mood Blogwalking...

Malam...
Kelam...
Duhai mata...
Bila lagi mau kau lena??
Sudah puas aku memujuk...
Akhirnya..
Setelah sekian lama aku tidak menerjah blog retis ni...
Seriusly dr zaman belajar memey minat habis lah dgn lengok gaya penulisan En Zahiril ni...
Alaa...
Pelakon citer Juvana tu...
Haaa...
Yg bini dia cun melecun Syera Ayob tu...
N anak dia yg olololo very de kiut miut...
Aih..
Geram2...
Okay2...
Malas nak bebel panjang2 dgn bnda yg lagho ni...
Aku repost satu entry dr blog dia ni...
Baca...
Dan pahami apa yg tersirat...
Lengok gaya penulisan A aku bagi...

#repost from blog Zahiril

Kadangkala, ada ruang - ruang kosong dalam hidup yang tak perlu kita selongkar. Biar ia tertutup rapat. Biar ia mampat dengan angin bergelimpangan di dalamnya. Tak tembus walau cuba dibocorkan oleh misteri, kenangan, harapan, kesedihan, kegembiraan, sejarah dan apa sahaja.

Biar ia terus kosong, tertanam dalam kepadatan rutin - rutin tuntutan kehidupan melalui dosa - dosa lampau atau upah dari kebodohan sendiri. Ia memang diciptakan begitu, yang sampai sudah kita tak mungkin bertemu jawapan.
Bukan harapan, tapi inilah persoalan. 
Tak kental.